Legalizimet, qeveria miraton vendimin që Manjani kritikoi për taksat


loading...

Qeveria miratoi vendimin, i cili sipas saj zhbllokon legalizimin e pallateve pa leje dhe atyre që kanë thyer lejen e ndërtimit.

“Sipas të dhënave që kemi në të gjithë vendin janë m,bi 30 mijë familje, të cilat jo për faj të tyre nuk kanë mundur të marrin dot pronësinë e shtëpis. ky vendim i miratuar sot nga qeveria i jep zgjidhje përfundfimtare këtij problemi dhe bën të mundur legalizimin e pronave për këto familje”, deklaroi ministrja e Zhvillimit Urban, Eglantina Gjermeni.

Ky projektvendim është propozuar nga Ministria e Zhvillimit Urban, por në variantin fillestar ai u kundërshtua fuqishëm nga Ministria e Drejtësisë me arsyetimin se cënonte komptencencat e pushtetit vendor, por mbi të gjitha krijonte një paradoks fiskal duke taksuar me 8 përqind pallatet e rregullta dhe 0.5 përqind ato të paligjshme.

Burime qeveritare i thanë Top Channel se edhe në mbledhjen e Qeverisë ka patur debate të gjata mes Ylli Manjanit dhe Eglantina Gjermenit, para se të bihej dakord që neni për taksat të ndryshojë dhe edhe për këto objekte të paguhet e njëjta taksë për ndikimin në infrastrukturë ashtu si për objektet e ligjshme, pra 8 përqind.

“Nga njëra anë rregullohet e drejta e regjistrimit të banesave tek invdividët që i kanë blerë dhe nga ana tjetër synohet vjelja e të gjitha detyrimeve financiare nga ndërtuesit”, shtoi Gjermeni.

Ndërkohë, një tjetër ndryshim i dakortësuar pas vërejtjeve nga Ministria e Drejtësisë është dhe ai që të mos ketë transferim të detyrimeve tatimore nga ndërtuesit tek banorët në asnjë rast. Vetë zoti Manjani nuk pranoi të komentonte mbi debatin e të mërkurës në mbledhjen e Qeverisë.

11 janar 2017 (gazeta-Shqip.com) T.CH

Sociale – Gazeta SHQIP Online


Po kerkon te blesh apo shesesh shtepi? Kerkoni shtepi, dyqan me qera?
Kemi mijera zgjidhje, lini kontaktet dhe kerkesen tuaj dhe ne do tju kontaktojme brenda 24 oreve te ardhshme:


Ndihesh i lodhur dhe pa energji gjate dites? Konsumo produkte bio. Kliko Bioearth.al send

loading...close